duik diep en leef nu

Als bewustzijnscoach verweef ik integratieve coaching met mindfulness, yoga en ademoefeningen. Mijn coachingsstijl kenmerkt zich door betrokkenheid, creativiteit en openheid. Alles wat is, mag zijn.

De reis naar binnen is voor iedereen anders. Maar hoe groot of hoe klein de veranderingen en inzichten ook zullen zijn, je zult meer NU leven, en minder tijd verliezen aan het verleden of de toekomst.

 

waarom coaching?

We leven in een wereld die sneller verandert dan het menselijk vermogen om te veranderen. Dit is waarom we de wereld – en onszelf – wel eens als ongrijpbaar, gehaast en fragmentarisch ervaren. Steeds meer mensen nemen een coach in de arm om grip en helderheid te krijgen. Niet omdat een coach je vertelt hoe het zit en wat jij moet doen, maar omdat een coach getraind is in de kunst én de wetenschap van het faciliteren van een persoonlijk veranderingsproces.

Your vision will become clear only when you can look into your own heart. Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakes.

 

- C.G. Jung

resultaat

Het resultaat kan het behalen van een bepaald doel zijn: betere (werk)prestaties, opbouwen van zelfvertrouwen of het ontwikkelen van bepaalde vaardigheden.

Maar dat hóéft niet.

Het resultaat van coaching kan ook zijn dat je simpelweg accepteert dat wat ís. Een houding die veel vrijheid geeft.

Het ene resultaat hoeft het andere overigens niet uit te sluiten; soms is het én én.

het pad

Mijn coachmotto is:  duik diep en leef nu

Dit betekent jezelf onderzoeken en uitdagen en tegelijkertijd accepteren waar je nu bent. Toekomstplannen maken én aanwezig zijn in het hier en nu. De kracht van gedachten effectief inzetten terwijl je geworteld bent in je lichaam. (Emotionele) pijn doorvoelen met ruimte. Bewust niets doen én ambities waarmaken.

Deze paradoxen maken onderdeel uit van jouw persoonlijke bewustzijnsontwikkeling. Als coach loop ik een tijdje naast je door te spiegelen, prikkelende vragen te stellen en je aan te moedigen.

 

aanpak

Ik werk met verschillende technieken om bewustzijnsontwikkeling te stimuleren. Naast coachende gesprekstechnieken heb ik veel ervaring met (lichamelijke en cognitieve) oefeningen die het zelfhelende vermogen activeren. Maar ik ben geen techniekencoach; jij en jouw unieke proces zijn leidend. Ik ben nieuwsgierig, met aandacht en compassie voor jouw gedachten, emoties, gedrag, lichaam en spirit.

Technieken die ik o.a. toepas:

  • klassieke en integratieve coaching

  • non-duale coaching

  • mindfulness

  • visualisatie/imaginatie

  • Tibetaanse yoga

  • superbrain yoga

We hebben ogen gekregen om de wereld te zien. We hebben de wereld gekregen om onszelf te zien. 

voor wie?

Bewustzijnscoaching is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar zijn innerlijke drijfveren en voor iedereen die de wens heeft om zich verder te ontwikkelen. 

Bij coaching is de klik met de coach een belangrijke voorwaarde om het maximale eruit te halen. 

Tijdens (of na) een gratis kennismakingsgesprek van 45 minuten bepalen we of en hoe we de coaching vormgeven. 

Sessies duren 1 uur.

Particulieren:

€95 (incl. btw) per losse sessie of strippenkaart 5 sessies voor €435 (incl. btw)

Zakelijk:

€120 (ex btw) per losse sessie of strippenkaart 5 sessies voor €550 (ex btw)

Student of startende zzp-er? Neem contact op voor de mogelijkheden.

NB: Ik werk met een coachovereenkomst volgens de richtlijnen van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches.

 

over coach fritzi

Sinds ik mij herinner hou ik mij bezig met vragen over  vrijheid en zingeving. Door een burn-out, de geboorte van mijn dochter en het verliezen van mijn moeder ben ik alleen maar dieper gaan zoeken naar mijn innerlijke drijfveren en betekenisgeving. Met hulp van yoga, meditatie en zelfonderzoek omarm ik het leven als een avontuurlijke reis vol tegenstellingen, uitdagingen en verbindingen. In het dagelijks leven vind ik het heerlijk om met dochter en vriend te struinen door de stad en ’s avonds te verdwijnen in een boek. Of met vrienden te koken met een goed glas wijn erbij. Naast coachen geef ik wekelijks Tibetaanse healing yoga bij The Conscious Club in Amsterdam.

Nog wat achtergrond

Ik ben geboren in Amsterdam in 1984 en na een universitaire opleiding (MA Arts) en een carrière als hbo-docent heb ik mij omgeschoold tot integratief coach aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie (NOBCO en EMCC erkend). Daarnaast ben ik docent Tibetaanse healing yoga (Lu Jong Yoga), gecertificeerd door Tulku Lobsang Rinpoche.

Ik volg trainingen, cursussen en (wetenschappelijke) ontwikkelingen op gebied van bewustzijnsontwikkeling, psychologie van coaching, millennials, eco-anxiety, intuïtie en lichaamsintelligentie.

 

anderen over coach fritzi

"Fritzi heeft mij enorm geholpen bij het inzien van welke werkzaamheden aansluiten bij mijn intrinsieke motivatie en welke niet (meer). Dat was zeer verhelderend en hielp mij om een nieuw pad uit te stippelen."

Kari (Senior Stedenbouwkundig Ontwerper)

 
 
Contact

Fritzi Ponse bewustzijnscoach

- Integratief Coach Practitioner (NOBCO en EMCC erkende opleiding)

- Gecertificeerd Lu Jong Healing Yoga docent ( in de leer bij Tulku Lobsang Rinpoche)

- Aangesloten bij Coachfinder.nl

Praktijk in Amsterdam Centrum & Amsterdam Zuid.

Ook online coaching!

​​

Tel: +31(0)6 445 11 630​

Mail: info[@]fritziponse.com

© 2019-2020 by Fritzi Ponse Bewustzijnscoach