top of page

Moeite met Grenzen Aangeven?

Hoe lang ga jij nog over je grenzen heen?


“Hoi, heb je even?” Altijd bereikbaar zijn, ondanks je enorm lange to do list. Herkenbaar?



Grenzen aangeven kun je leren
Grenzen aangeven kun je leren

Als empathisch collega of teamleider heb je een aangeboren talent om heel benaderbaar te zijn voor anderen. Je creëert (soms onbewust) een sfeer waarin anderen kwetsbaar durven te zijn. Dat is mooi, want zorgt voor verbinding, wat de werkbeleving en de prestaties ten goede komt.


Maar jouw gave kán een valkuil worden wanneer jijzelf geen gezonde grenzen erop na houdt. Jouw overmatige verantwoordelijkheidsgevoel slaat om in stress, controledrang en frustratie.


Je merkt dat je steeds minder tijd en energie overhoudt voor zaken als inspiratie en strategie (oftewel deep work).


Na een werkdag ben je uitgeput. Verhalen blijven rondspoken in je hoofd, ook tijdens vrije dagen. Je kunt minder geduld opbrengen. Verzint een excuus om iemand af te schepen, wat je een knagend schuldgevoel oplevert.


Als dit je bekend in de oren klinkt dan is het tijd voor beter grenzen leren aangeven: wat tolereer jij nu nog, wat jou eigenlijk teveel headspace en tijd kost waardoor je minder toekomt aan zaken als strategie en deep work?


Loop hier niet te lang mee rond, dat is zo zonde. Wil je aan de slag met grenzen aangeven en concrete stappen zetten zodat je meer rust en ruimte ervaart, zonder jouw empathische gave bij het grofvuil te zetten?


Mijn mentale kracht coaching met behulp van het Positive Intelligence® framework is een effectieve manier om gezonde grenzen aan te leren geven.


Neem een kijkje op de pagina's over Sensitieve Achievers Coaching en de Mental Fitness Trainingen. Of misschien is het High Level Coachprogramma interessant voor je.

Comments


bottom of page