top of page

Stress op de Werkplek: Hoe Kunnen We Elkaar Helpen?


Toen ik 10 jaar geleden trillend, zwetend en huilend thuis zat wilde ik niemand zien. Ik schaamde me en voelde me een loser. De vriendin die erop stond om te helpen met het typen van een belangrijke mail was goud waard. Net als de vriendin die me het nummer van een therapeut toeschoof. Ik kon het niet meer zelf, en dat zagen zij. Ik ben zo dankbaar dat ze die concrete hulp gaven. Er om vrágen, dat was een brug of 6 te ver.


Fast forward 10 jaar en het is helaas geen nieuws meer: steeds meer mensen gaan ten onder aan de stress.


Vooral jonge ambitieuze hoogopgeleiden ‘vallen bijna uit elkaar’ van de stress, zoals een jonge advocaat omschreef in het FD. Uit cijfers van TNO, gepubliceerd in najaar 2023, blijkt dat een op de vier werkenden van 18 tot 34 jaar te maken heeft met burn-outklachten. 1 op 4!


Een super zorgelijke trend die we moeten keren. Mijn expertise is om mensen weerbaarder te maken tegen stress. Aan de preventieve kant dus. Ook mensen die hersteld of herstellende zijn van burn-outklachten help ik om mentale kracht op te bouwen waardoor ze gezonde manieren aanleren om met stress om te gaan.


Maar iedereen kan helpen.


Ben jij die vriend, collega of leidinggevenden die concrete hulp aanbiedt en stress bespreekbaar maakt? Als je vermoed of ziet dat iemand ten onder gaat aan de stress, weet dan dat deze vragen stellen veel kan betekenen voor diegene:


• Zijn er taken die ik van je kan overnemen?

• Hoe kan ik je helpen om tijd vrij te maken in je agenda?

• Zal ik naar je toe komen?

• Heb je contactgegevens nodig van een coach of therapeut?

• Hoe voel je je, écht?


Wat zijn jouw tips om stress bespreekbaar te maken op het werk?


Comments


bottom of page