top of page

Mentale push-ups voor een sterker jij


Veel mensen gaan pas aan de slag met hun mentale welzijn wanneer ze al tegen de lamp zijn gelopen - overwerkt, vermoeid, somber, of zelfs burn-out. Herken jij jezelf hierin?


De adem als mentale en fysieke push-up in één
De adem als mentale en fysieke push-up in één

Eigenlijk is het vreemd dat we op school talen leren, maar zelden leren hoe we onze emoties en mentale obstakels kunnen duiden, uiten en kanaliseren.


Onlangs zag ik de zin "iedereen is onzeker" op de muur van de supermarkt staan, en ik geloof dat dit waar is. Als coach begeleid ik jonge professionals die aan het begin van hun carrière staan tot aan CEO's in het MKB, en ik kan bevestigen dat iedereen zo zijn onzekerheden heeft. Dit is op zichzelf niet verkeerd (sterker nog, ik denk heel gezond, en met de juiste mindset kan onzekerheid ook vóór je werken), maar bewustwording, zelfmanagement en het delen van deze gevoelens kan enorm helpen om de vruchten te plukken en niet in de de zure appels te hoeven bijten.


Daarom ben ik voorstander van mentale fitness routines, geïntegreerd in je dagelijks leven, vergelijkbaar met fysieke training. Want net zoals je fysieke kracht en uithoudingsvermogen opbouwt door te sporten, kun je ook mentale en emotionele fitheid trainen.


In mijn coaching maak ik gebruik van de Positive Intelligence® methode, waarmee je niet alleen een taal leert om mentale en emotionele uitdagingen te benoemen, maar ook dagelijkse mentale "push-ups" kunt doen om je mentale fitheid te versterken.


Ontdek hoe je kunt werken aan een sterker, veerkrachtiger jij! 💪🧠

Comments


bottom of page